No cure no pay incasso

 • Home
 • No cure no pay incasso


Wat is no cure no pay incasso bij Collect8?

In tegenstelling tot veel reguliere incassobureaus, is no cure no pay bij Collect8 écht no cure no pay. Als wij in het minnelijke traject niets voor u incasseren, dan kost het u ook niets. Ook geen dossierkosten, administratiekosten of afsluitkosten hoe ook genaamd.

Het no cure no pay principe ziet alleen op de minnelijke fase (de niet gerechtelijke fase). Als wij op uw verzoek gaan procederen, dan vindt dat plaats op basis van ons uurtarief of een met u gemaakte vaste prijsafspraak.

 

Duidelijkheid

Duidelijkheid voorkomt discussies. Daarom zijn wij helder en duidelijk over alle situaties. Wij zetten de situaties hieronder voor u op een rij.

 • Wij incasseren niets in het minnelijke traject
  U betaalt ons niets! Ook geen dossierkosten, administratiekosten of afsluitkosten hoe ook genaamd.
 • Alles wordt betaald in het minnelijke traject
  Wij houden de incassokosten in op het ontvangen bedrag en u ontvangt de betaalde hoofdsom vermeerderd met de rente. Betaalt uw debiteur rechtstreeks aan u? Dan bent u ons de betaalde incassokosten verschuldigd.
 • Er vindt een gedeeltelijke betaling plaats in het minnelijke traject
  Ook in deze situatie hebben wij recht op de incassokosten. Wij houden de incassokosten in en u ontvangt het restant van de betaling. Betaalt uw debiteur rechtstreeks aan u? Dan bent u ons de betaalde incassokosten verschuldigd. Uiteraard kunnen wij op uw verzoek het niet-betaalde deel (eventueel in rechte) vorderen.
 • U wilt gaan procederen
  Dit geschiedt niet op basis van no cure no pay, maar op basis van ons uurtarief of een met u gemaakte vaste prijsafspraak. Wij procederen alleen op uw verzoek. De juridische werkzaamheden worden verricht door een advocaat of bedrijfsjurist van Legal8.

Toch nog vragen?

Heeft u vragen over onze werkwijze? U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken. Wij beantwoorden uw vragen graag.